CR1©RemyWulfs
CR_atelier_aanhetwerk3

Have Thine own way lord
Have Thine own way
Thou art the potter
I am the clay

Deze tekst uit Chaim Potoks I am the clay staat op de muur van mijn atelier geschreven, met daarnaast mijn eigen invulling:

Have my own way lord
Have my own way
I am the potter
Thou are the clay

De teksten samen geven een beeld van hoe ik in het gebeuren sta.
Het spel van ontvangen, richting geven, luisterend kijken, kloppend bepalen.
Klei; een te bezielen substantie. Kneedbaar/weerbarstig. Geduldig/begrensd. Sterk/breekbaar. Keramiek; een eeuwenoud gegeven.

TECHNIEK
Keuze voor eenvoud. Overwegend bouw ik mijn werk met de hand op. Soms met gebruik van mallen als hulpmiddel of de plakkenwals. Aardewerk of steengoed. Meestal unica. Bij klein seriewerk, zoals de mosterdpotjes, kommetjes, het grote bladbordjesproject, is ieder object toch eenmalig, vanwege het spel met glazuur en de plek in de oven.

MOTIVATIE
Het vormgeven van belevenissen en personen. Het verwerken van dagelijkse informatie aan emoties, liefde, verwarring, zingeving. Vrij blijven.

CR_atelier2

Chris Roovers (1952 Maastricht) is na haar opleiding aan de Academie voor Beeldende Vorming Amersfoort (1970-1974) teruggekeerd naar Maastricht. Ze heeft vanaf 1975 geëxposeerd met keramisch werk en aquarel en geeft cursus in haar atelier op de Pastoor Kribsweg 14.

Chris is getrouwd met de in 2018 overleden kunstenaar Peter Bertus (graficus, tekenaar, schilder, peterbertus.nl). Samen hebben zij vier kinderen: Andrea (grafisch vormgeefster, burobertus.nl), Olivia (textile vormgeefster, oliviabertus.nl), Artemisia (nautabu.com) en Gilles.